Er du mellem 18 og 30 år og under uddannelse hos en arbejdsgiver, i SKP-ordningen eller på grundforløbet,  kan du blive optaget i Byggefagenes A-kasse og få et gratis medlemskab, mens du er i lære.

Fordele:

  • Har du været medlem mere end et år, inden du er udlært, vil du være berettiget til dagpenge fra første dag, efter du er udlært.
  • Har du været medlem mere end et år og mister din læreplads fx i forbindelse med konkurs, vil du være berettiget til dagpenge efter de gældende regler.
  • Det er gratis. Normal kontingentet i 2012 er 470,- kr/mdr.

Betingelserne:

  • At du er mellem 18 og 30 år.
  • At du ikke har indtægter ud over din normale lærlingeløn.
  • Du kan få gratis medlemskab 12 mdr. af gangen, så skal du søge igen.

Har du den opfattelse, at du ikke behøver at være medlem af a-kassen, men altid kan få den hjælp fra kommunen, du behøver, så tjek lige om det er rigtigt. Hvis du f. eks har værdier (bil, hus, lejlighed, kontanter eller lign.) for mere end 10.000,- kr., eller hvis du er gift/samlevende med en, som tjener penge, er det langtfra sikkert, du kan få kontanthjælp. Er du under 25 år, vil en evt. kontanthjælp være særlig lav. Som a-kasse medlem vil du være berettiget til op til 17.073,- kr./mdr. brutto

Opfylder du betingelserne, så skynd dig og meld dig ind. Du optjener anciennitet fra første dag. Benyt Linket her: Optagelse i Malerforbundet og Byggefagenes A-kasse for lærlinge

Byggefagenes A-kasse drives af Malerforbundet i Danmark og Blik og Rørarbejderforbundet og er dem der har det bedste branchekendskab.