Selskabskæden, der med Arbejdsformidler Jens Frederik Henrik Backhaus som omdrejningspunkt starter og slutter i Litauen, har tilsyneladende gjort kunderne rundtossede.
Kædens formål er at undgå dansk skattebetaling og danske overenskomster. Men dette har tilsyneladende ikke stået helt klart for kunderne, viser forespørgsler, som Malernes fagforening har foretaget.

Asbølholm Gods A/S
Dette selskab ejer godset beliggende Lejrskov Kirkevej 21 i Lunderskov.
Selskabets direktør Filip Erik Holm Dyvekær er stærkt forundret over, at der arbejder underbetalte litauere på hans ejendom. Han henviser til, at han har bedt en hovedentreprenør om at sørge for alt bygningsarbejde på godset og har i tillid til dette gået ud fra, at tingene er i orden.

Malerfirmaet Wolmer Petersen & Bardrum ApS
Dette malerfirma er hovedentreprenør på Asbølholm Gods.
Selskabets direktør er Morten Bardrum, som tillige er Oldermand i Nykøbing Sjælland Malerlaug under Danske Malermestre.
Morten Bardrum oplyser, at hans aftale med Normandia ApS om at udføre malerarbejdet på Asbølholm Gods er formidlet af Jens Frederik Henrik Backhaus.
Morten Bardrum understreger, at han ikke har haft kendskab til, at arbejdet er udliciteret til UAB Normandia og at det dermed udføres af ikke overenskomstdækkede litauere.

Ejendomsselskabet Sommerstedgade ApS
Dette selskab ejer ejendommen Sommerstedgade 5, Kbh. V.
Selskabets direktør Ole Graubæk er tillige direktør i HWS Holding ApS, der bl.a. står bag det fusionerede Fitness.dk og Fitness.Plus, samt træningscentret SenseS.
Ole Graubæk er ærgerlig over, at være havnet i en konflikt. Han havde forventet, at det var Normandia ApS der udførte arbejdet og har ikke anet uråd.
Ole Graubæk har anvendt Normandia ApS i flere entrepriser.

Ejendommen Gunderødvej 36, Kokkedal
Ejes af Jan Plenge som oplyser, at han ikke er bekendt med og er overrasket over, at arbejder er udliciteret fra Normandia ApS til UAB Normandia.

Ejendommen Erdalsvej 58, Glostrup
Ejes af Morten Varming, som ikke ønsker at oplyse noget.

Normandia ApS
Oplyser, at de er medlem af Dansk Byggeri og Byg Garantiordning, samt at de bruger arbejdskraft fra Litauen. ”Vi har mere end 20 erfarne og faglærte håndværkere – tømrere, snedkere, murere og malere. Vi arbejder på hele Sjælland”, skriver virksomheden på deres hjemmeside.
Men ifølge de oplysninger Normandia ApS indleverer til Selskabsstyrelsen, så har virksomheden ingen ansatte.

Kunderne skal sikre sig
”Ingen af de involverede kan være i tvivl om, at arbejdet udføres af billig litauisk arbejdskraft”, mener fagforeningen.
”Vores opfordring til alle kunder er derfor helt klar. Kunden skal i kontrakten sikre sig, at arbejdet udføres af overenskomstdækket arbejdskraft, også i eventuelle underentrepriser, hvis man vil undgå risikoen ved betændte modeller”, siger fagforeningen.

Yderligere oplysninger: Bo Rosschou, 40898112 – Jimi Pedersen, 40425196 – Anne-Mette Markussen, 50709549