Ole Draborg: "Jeg skal beklage, at mine udtalelser nok har været for generelle".

Ole Draborg: “Jeg skal beklage, at mine udtalelser nok har været for generelle”.

Malere over hele landet har reageret imod udtalelsen fra Direktør Ole Draborg, Danske Malermestre om, at ”Faktisk er situationen den, at kan en maler ikke tjene mindst 150 kroner i timen, vil de hellere gå på dagpenge og arbejde sort.”

Ole Draborg skriver nu i en mail følgende:

”Jeg skal beklage, at mine udtalelser nok har været for generelle. Vores medlemmer har naturligvis masser af pligtopfyldende og gode malersvende, og det er naturligvis ikke det normale billede, at malersvende opfører sig som skitseret. Men mit ærinde var at pege på et problem i den måde, vi har indrettet os på i Danmark og på, at det efter min opfattelse er forkert at tro, at vi er på vej tilbage til de tider, vi oplevede før finanskrisen. Vi kommer ikke uden om, at vi lever i en globaliseret verden, hvor konkurrencen afgør, om det er de danske eller de udenlandske virksomheder, der overlever på længere sigt. Det gælder også for malerfaget, og det budskab er ligeså meget rettet til vores egne medlemmer som til vores malersvende.”