Falsk APS- firmalogo på VG Malerfirmas arbejdstøj - foto taget ved RUT- registreret arbejdsplads på Mathildevej Frederiksberg

 

Malernes fagforening kan nu afsløre, at VG Malerfirma, der mandag blev bortvist fra arbejdspladsen Toftekærsvej i Søborg, bruger falsk firmabetegnelse og falsk RUT- registrering. Firmaet søger at præsentere sig bedst muligt overfor danske kunder og at undgå skattebetaling i Danmark. Virksomheden underbetaler litauiske malere og er blokeret af Malernes fagforening grundet manglende overenskomst.

VG står for den litauiske statsborger Vygandas Galkus. Han er direktør for det litauiske VG Malerfirma UAB. Men Vygandas Galkus er også bagmand for yderligere 2 firmabetegnelser – VG Malerfirma ApS og VG Maler Firma A/P. Alle tre firmaer kan knyttes til Vygandas Galkus´s bopælsadresse i København.

Over for kunderne skilter Vygandas Galkus med den danske firmafacade ”VG Malerfirma ApS”. Hvorimod Vygandas Galkus i forhold til de danske myndigheder anvender den litauiske firmafacade ”VG Malerfirma UAB”.

”Der er tale om et bedrag overfor danske kunder og overfor Skat”, siger Malernes fagforening.

Over for kunderne giver man indtryk af, at firmaet er dansk registreret og at man derfor betaler dansk skat. Og over for danske myndigheder giver man indtryk af at være skattefri i Danmark (udstationerende), ved at registrere arbejdspladserne i RUT- registeret på firmanavnet ”VG Malerfirma UAB.”

VG Malerfirma ApS er ikke oprettet som et dansk anpartsselskab og er dermed personligt ejet af Vygandas  Galkus. En dansk virksomhed kan ikke være udstationerende i Danmark og er derfor skattepligtig i Danmark.

Bedraget er foregået over en periode på mindst et år.

Yderligere oplysninger: Michelle Frese, 40425297 – Bo Rosschou, 40898112