Ronald A/S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt den 18-04-2013 kl. 12:45

Plummer: “Søsterselskab er bygherre”

Kenneth Plummer kunne i dag oplyse at bygherre på projektet er RA Ejendomme ApS, som ejes af samme holding selskab som Ronald A/S. Hovedentreprenør på opgaven er TH Group ApS, som heller ikke er overenskomstdækket men er blokkeret af fagforeningen som nu anmoder om sympatikonflikt.

 

Det er uacceptabelt når danske virksomheder som Ronald A/S bakker op om og bidrager til social dumping, der skaber arbejdsløshed, manglende skattebetaling og bidrager til en negativ økonomisk spiral i vores samfund.

Med DR’s tidligere generalsekretær, Kenneth Plummer, i spidsen som bestyrelsesformand, har mode- og smykkevirksomheden Ronald A/S licens til at forhandle nogle meget hotte varemærker med forbindelse til sports- og underholdningsbranchen.

Virksomheden er i fuld gang med renoveringen af ejendommen Bomhusvej 22. En af de udførende håndværksvirksomheder er litauiske UAB Vitosana, som har været underlagt sympatikonflikt siden marts 2012, da den nægtede at tegne overenskomst med Malernes Fagforening Storkøbenhavn. Litauiske håndværkere får typisk en timeløn der ligger på 50 – 60 kr. pr. time, eller hvad der svarer til godt en tredjedel af den overenskomstmæssige løn, når man har indregnet feriepenge og pension.

”Det tager vi ikke stilling til”, lød svaret i tirsdags fra Karl Lücking, økonomidirektør hos Ronald, da fagforeningen konfronterede ledelsen med, at den i øjeblikket anvender underbetalt og sympatikonfliktramt arbejdskraft på deres domicil på Bomhusvej 20-22 på Østerbro. Karl Lücking var da også totalt blottet for empati, overfor de mange danske håndværkere, der i øjeblikket går arbejdsløse på grund af det stigende problem med social dumping. ”Der er fri konkurrence i EU”, lød svaret på spørgsmålet om hvorvidt Ronald A/S tager afstand fra problemet. Bestyrelsesformand Kenneth Plummer havde tirsdag ingen kommentarer til problemstillingen, og ringede aldrig tilbage i går som lovet.

”Med et årligt nettoresultat på mellem 20 og 35 millioner og med meget stærke brands i ryggen, havde vi virkelig forventet os mere af virksomheden. Vi er fuldstændigt overbevidste om, at de er gået ind i det her med fuldt overlæg, derfor undrer det os ikke at vi i tirsdags blev nægtet adgang til byggepladsen samt informationer om entreprisekæden.”, udtaler fagforeningen.

Yderligere oplysninger: Jesper Carl 40 49 25 90