Polens ambassadør i Danmark er Rafal Wisniewski

Polens ambassadør i Danmark er Rafal Wisniewski

I en instruks til de polske virksomheder som arbejder i Danmark advarer den polske ambassade imod de danske fagforeninger.

I samme instruks påstår ambassaden, at fagforeninger ofte bruger ulovlige handlinger, for at tvinge overenskomster igennem med polske virksomheder.

”Den polske ambassadør er på glat is når han forsvarer disse udsagn. Han er tilsyneladende ikke en del af vores århundrede”, siger formanden for Malernes fagforening Bo Rosschou.

”Vi har længe haft et klart indtryk af, at den polske ambassade er mere optaget af at tegne et fjendebillede af fagbevægelsen, end at lægge op til et informativt samarbejde. Det vil derfor være godt, hvis Ambassadøren får et kraftigt vink fra Danmark om, at den polske ambassade skal lægge stilen om”, siger Bo Rosschou.

”Vi har undervist mere end 300 polske og litauiske arbejdere og firmaer i den danske model, som et led i en positiv oplysningsindsats. Det burde ambassadøren være en del af, i en fremadrettet indsats. Men det forudsætter, at han anerkender fagbevægelsen, sådan som danske arbejdsgivere gjorde tilbage i 1899”, siger Bo Rosschou, med henvisning til september forliget i 1899, hvor en langvarig konflikt endte med etablering af den danske model som bl.a. indeholder, at arbejdsgiverne anerkender arbejdernes ret til at organisere sig og tegne overenskomster.

Yderligere oplysninger: Bo Rosschou, 40898112