Færøvej 26, Lyngby. Dette er vinterbolig for 4 polske arbejdere. Ejer: "Det syns jeg er ok" !

Færøvej 26, Lyngby. Dette er vinterbolig for 4 polske arbejdere.
Ejer: “Det syns jeg er ok” !

”Det syns jeg er ok”, siger villaejer i Lyngby-Taarbæk.

De polske arbejdere er i gang med at udføre totalrenovering på ejendommen Færøvej 26 i Lyngby-Taarbæk for ejerne Lasse Steen Ravn og Lise Højbjerre.

Lasse Steen Ravn erkender overfor Malernes fagforening, at de polske arbejdere er indkvarteret i et skur på hans ejendom, og det kan han ikke se noget galt i: -”Der er både el og vand i skuret og alle regler er overholdt”, erklærer Lasse Steen Ravn.

4 voksne mennesker deler disse køjesenge i skuret

4 voksne mennesker deler disse køjesenge i skuret.
Ejer: “Alle regler er overholdt” !
(foto: Jonas Bals)

Den anden ejer, Lise Højbjerre, siger til Malernes fagforening, at hun ikke vidste, at de polske arbejdere bor i skuret. På spørgsmål om, hvad der er hendes holdning til at de gør det siger Lise Højbjerre, at ”det syns jeg er ok”, idet hun går ud fra, at det er for en kort periode.

”Det er trist og oprørende, at danske borgere behandler udenlandske gæstearbejdere som andenrangs mennesker under sådanne nedværdigende og umenneskelige vilkår”, siger Malernes fagforening.

”Ikke nok med, at pågældende ejere benytter sig af social dumping, ved at anvende ikke- overenskomstdækket arbejdskraft fra Østeuropa. Den grove udnyttelse forstærkes yderligere af, at de polske arbejdere påtvinges levevilkår under deres ophold i Danmark, som ejerne ikke kunne drømme om at byde danske arbejdere – endsige sig selv”, fortsætter fagforeningen.

Fagforeningen har nu taget initiativ til at sikre arbejderne en dansk overenskomst som også indebærer, at de skal indkvarteres under ordentlige forhold.

Yderligere oplysninger: Bo Rosschou, 40898112