Skurvognsfaciliteter
Når en arbejdsopgave starter på en byggeplads, skal der altid anvises velfærdsfaciliteter. Arbejdsgiveren har ansvaret for, at de nødvendige faciliteter er til stede.

Normalt vil det være i form af en skurvogn, som indeholder:
- Toilet.
- Håndvask med rindende varmt vand.
- Badefaciliteter med omklædningsmulighed.
- Adskilt omklædning og spiserum.
- To skabe til hver ansat.
Kravene til en skurvogn kan også opfyldes ved, at de ansatte benytter velfærdsfaciliteter i en eksisterende bygning – dvs. toiletter, kantine, bad, omklædningsrum m.m. Brugsværdien skal dog som minimum have samme standard som i en almindelig skurvogn.
Indretning af skure
Skurets indvendige vægge og gulve skal være lette at gøre rene. Højden i rummet skal være mindst 2,1 m. I meget store enheder (pavilloner) skal højden dog mindst være 2,3 m.
Rummene skal være godt ventilerede, belyste og isolerede, og temperaturen skal være på mindst 18°C, når de bliver brugt. Værktøj, materialer og lignende må ikke opbevares i rummene.
Spiserum
Spiserummet skal være mindst én m2 pr. person + i tillæg én m2 til det samlede areal. Der skal være et køleskab og mulighed for at opvarme mad og vand til kaffe og lignende. Rummet skal have to aftræksventiler.
Vinduerne skal udgøre mindst 10% af gulvarealet. De skal have sol-afskærmning, og mindst ét vindue skal kunne åbnes.
Omklædning
Omklædningsrummet skal være på mindst én m2 pr. person uden, at vaske- og brusefaciliteter tæller med. Rummet skal være forsynet med aftræksventil.
De ansatte skal kunne opbevare deres gangtøj og arbejdstøj adskilt.
Det kan være i to skabe eller ét opdelt skab. Et enkeltskab skal måle 25 cm x 25 cm x 170 cm. Et opdelt skab skal være dobbelt så bredt, altså 50 cm.
Der skal være lås på skabene, og de skal have en hylde og aftræk til det fri. I forbindelse med skabene skal der være en bænk
Arbejdstøjet skal kunne tørres i skabene eller på en fælles bøjlestang.
Bad
Man skal kunne gå direkte fra omklædningsrummet til brusebadet. Brusebade skal have både varmt og koldt vand.
Gulvarealet i hvert brusebad skal være mindst én m2, dog kun 0,64 m2 for brusekabiner.
Det resterende areal op til én m2 tillægges omklædningsrummet.
Der skal være udluftningsmulighed, så vidt muligt mekanisk.
Skurvognsfaciliteter for kvinder
Nye regler for bad i skurvogne
Nye skurvogne skal fra 2021 have et baderum med en dør, der skal kunne låses. Det er 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren blevet enige om.

Fra 2021 skal alle skurvogne at have en dør, der kan låses ind til baderummet. Det blev 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren enige om, efter murersvenden Mette Schak Dahlmann, kendt som murer-Mette, satte problematikken med kvinder i skurvogne på dagsordenen.
– Der skal være plads til begge køn i skurvognen, fordi der heldigvis arbejder både kvinder og mænd rundt om på landets byggepladser, og så skal det selvfølgeligt være sådan, at man kan låse døren, når man fx vasker sig efter dagens arbejde, sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i forbindelse med offentliggørelsen af de nye regler. Han fremhæver i samme forbindelse Mette Schak Dahlmanns indsats på området.
En hård kamp
– Det har været en hård kamp. Jeg har følt, at jeg har stået rigtig meget alene. Mange har svinet mig til, at jeg ville have særbehandling og skældt mig ud, fordi jeg ikke skal have ligestilling, sagde Mette Schak Dahlmann, efter nyheden om de nye regler blev offentliggjort.
– I dag har kvinder faktisk ret til at kræve deres egen skurvogn på byggepladsen, men jeg er ikke ude efter at få særbehandling. Jeg synes, at det er fornuftigt med en løsning, hvor både mænd og kvinder kan bruge samme skurvogn. Det er da smartere at løse problemet ved at betale 5.000 kroner for en dør, end at arbejdsgiveren skal til at betale 100.000 kroner for en ekstra skurvogn, siger Mette Schak Dahlmann.